(ВІДЕО) Працюємо 24/7 для безперервного пропуску громадян

НАЗАД
09 квiтня 2022 15:11

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну всі пункти пропуску працюють у посиленому режимі. Залучено максимальну кількість інспекторів та встановлено додаткові робочі місця.

Загалом за цей період на Львівщині кордон на виїзд з України перетнули понад 1,5 млн громадян. На в’їзд прослідувало близько 370 тис. осіб, з яких 80 % – українці, військовозобов’язані чоловіки.

Основна категорія громадян, які слідують на виїзд через держрубіж – жінки та діти. Інспектори прикордонного контролю в обов’язковому порядку здійснюють перевірку документів на право виїзду з України дітей віком до 16 років та осіб, які їх супроводжують. Для прискорення пропуску, в разі накопичення черг,  прикордонники  здійснюють їх пропуск через окремі смуги руху. Також організовують додаткові автобуси для перетину кордону. Пропуск дітей, які слідують на лікування, здійснюється поза чергою.

Під час прикордонного контролю інспектори часто виявляють підроблені документи на право перетину кордону чоловіками призовного віку в умовах воєнного стану.

Упродовж березня охоронці кордону відмовились від неправомірних винагород, які пропонували ухилянти за пропуск через держрубіж, на суму майже 660 тис. грн. Цим громадянам відмовлено у виїзді закордон та поінформовано працівників Нацполіції. 

Щоденно через пункти пропуску у Львівській області здійснюється ввезення гуманітарної допомоги. У пунктах пропуску визначено відповідальних посадових осіб, які здійснюють організацію пропуску через державний кордон вантажів саме гуманітарного характеру. Для цього передбачено окремі смуги руху. Щодоби близько 300 автомобілів з медикаментами, харчами, одягом слідує в Україну. Зі свого боку прикордонники сприяють якнайшвидшому одержанню державою такої допомоги та забезпечують невідкладний її пропуск через державний кордон.

Пасажирський та транспортний потоки на українсько-польському кордоні в обох напрямках наразі не збільшуються та залишаються  стабільним.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси